Shimano fiskehjul

shimano fiskehjul

Shimano er den mest anerkendte hjulproducent på markedet. De fremstiller nogle, hvis ikke de bedste fiskehjul overhovedet. Jeg selv er også stor fan af Shimano fiskehjul, og det er faktisk de eneste hjul jeg bruger. Det er det fordi jeg er helt vild med Shimano’s lækre design, holdbarhed og egenskaber der giver mig alt den power og finesse jeg har brug for. Shimano er et japansk mærke, og har i mere end 80 år fremstillet fiskehjul af allerhøjeste kvalitet. Det hele startede i 1921 hvor Shozaburo Shimano erklærede at “Jeg vil gøre Shimano produkter til de bedste i Kansai, derefter de bedste i Japan, og til sidst de bedste i verden.” Og det har han helt bestemt gjort. Ingen artikel om Shimano fiskehjul uden et afsnit om deres absolutte topmodel Stella.

Shimano Stella

Man kan ikke sige Shimano fiskehjul uden at nævne premium udgaven – Stella. Shimano Stella er verdens bedste fiskehjul – ja, jeg sagde det. Det er dog også voldsomt dyrt, men vil man ikke nøjes, er dette altså hjulet til dig. Med saltvandsmodellen af Stella hjulet er Shimano gået efter maksimal ydeevne. Hjulet er proppet med de nyeste og mest innovative teknologier der fuldender “SW-X konceptet” og tager denne nye udgave af Stella SW til et helt nyt og hidtil uset højt niveau. Vil du gerne vide ALT der er at vide om Shimano Stella så læs min fulde test, der kræver en side for sig selv.

Shimano fastspolehjul

Her bevæger vi os ned på et niveau hvor de fleste kan være med. Shimano er nemlig meget mere end Stella for der findes utroligt mange forskellige Shimano fiskehjul på markedet. Nogle er meget dyre, nogle er i mellemklassen mens andre faktisk er ret billige – helt ned til 399 kr.

Lad os starte med at dele alle hjulene op i tre prisklasser. De dyre, mellemdyre og billige. Med Shimano er det sådan at du får hvad du betaler for, og så altid lidt mere. Så selvom hjulet ikke koster alverden, så vil du stadig få rigtig meget fiskehjul for pengene set i forhold til hvad andre mærker tager for deres hjul. Om du skal vælge et af de helt dyre eller om du kan nøjes med et af de billigere, afhænger helt af hvor meget du fisker, og hvad du fisker efter. På samme måde som du ikke river alt DeWalt ned fra hylden bare for at bore et hul i væggen, køber du heller ikke det dyreste Shimano fiskehjul for at fiske skaller eller i Put and Take søen. Lad os starte denne anmeldelse af Shimano fiskehjul med nogle af de billigere af slagsen.

Billige Shimano fiskehjul

Shimano Sienna

Her får du virkeligt meget hjul for pengene. Til omkring 400 kr får du her et godt allround fiskehjul der kører upåklageligt med et godt lineoplæg der mindsker chancen for linekludder. Hjulet virker meget robust og holdbart. Godt hvis man ikke pakker sit hjul ind i bobleplast.

Det aflange håndtag ligger godt i hånden og har minimal “løshed” når man prøver at køre håndtaget baglæns (det er altid et dårligt tegn hvis hjulet giver sig når du drejer håndtaget den “forkerte” vej”.

Linen flyver godt af hjulet, og giver lange kast og sidst men ikke mindst er hjulet alsidigt og kan bruges i både salt- og ferskvand.

Køb Shimano Sienna

 

Shimano Sedona FI

Shimano fiskehjulSedona er den billigste Shimano model med Hagane gearing. På mange måder er Sedona forkælet med mange af teknologierne, der typisk er forbeholdt Shimano fiskehjul i den dyrere prisklasse.

Udover Hagane gearingen har Sedona også G-free body, der giver perfekt ergonomi, ved at rykke hjulets akse tættere på stangen, for en mere balanceret fiskeoplevelse.

Hjulet fåes i mange størrelser, og kan dermed bruges til mange forskellige fiskeformer.

Alt i alt et fiskehjul hvor du får utroligt meget for pengene.

Køb Shimano Sedona FI

 

Konklusion

Sienna og Sedona er begge to utroligt gode hjul til prisen. I en direkte sammenligning vinder Sedona på alle parametre, men det koster til gengæld også 100kr mere. Så om du skal vælge det ene eller andet, afhænger i høj grad af om du ønsker den ekstra lækre finish som Shimano Sedona giver dig i forhold til Sienna. Kort fortalt vil du ikke opleve den store forskel rent fiskemæssigt, men står du med de to hjul i hånden, vil du med garanti hurtigt få fornemmelsen af at Sedona er af højere kvalitet end Sienna.

Mellemdyre Shimano fiskehjul

Fisker du mere end par gange i måneden vil jeg anbefale at du investerer lidt mere i dit fiskehjul. Både fordi det holder bedre, men ikke mindst fordi det simpelthen gør hele oplevelsen bedre at stå med et kvalitets fiskehjul i hænderne. Med Shimano får du rigtig gode hjul til omkring 1000 kr. I denne prisklasse er der kræset lidt mere for detaljen, og du vil have fornemmelsen af at stå med et fiskehjul der virkelig kører glat, set i sammenligning med de billigere hjul.

<

h3>

Shimano Stradic FL

Shimano Stradic FJ er et topmoderne fiskehjul med de nyeste teknologier sammen med mange af Shimano’s egne kendetegn. Dette fiskehjul har ikke rigtig nogle svagheder, ikke engang prisen der er meget rimelig til omkring de 1.000 kr.
Shimano har givet deres Stradic FJ det lækre Aero Wrap II kasteteknologi der giver ekstra lange kast ved at påspole linen så den let flyver af spolen under kastet. Hjulet har også Dyna-Balance der giver optimal stabilitet ved indspinning, og så har hjulet absolut ingen “anti reverse” der gør at når fisken hugger, så hakker spolen eller håndtaget sig ikke bagud, og giver dermed perfekt krogning af fisken.
Shimano Stradic FL er velegnet til fiskeri i saltvand, og er derfor et godt hjul til havørredfiskeri på kysten, men det egner sig også perfekt til fiskeri efter søens rovfisk som gedder eller endda til put and take søen. Meget få mennesker er skuffet over disse små, men utroligt stærke og kraftfulde spinnehjul.
Jeg vil anbefale Shimano Stradic FJ til alle der leder efter et kvalitets fiskehjul der vil virke år efter år og som ikke koster det vide ud af øjnene. For 999 kr for et fiskehjul af denne kvalitet, er bestemt et fantastisk godt køb.

Køb det her

Shimano Stradic GTM RC

Endnu en absolut klassiker fra Shimano. Dette fiskehjul er mange kystfiskeres favorit af mange grunde. Det første man får øje på når du kigger på Shimano Stradic GTM RC er de to håndtag. Jeg har selv et af disse hjul, og jeg synes at det er super lækkert med to håndtag, specielt når jeg fisker agn der skal fiskes langsomt, såsom bombarda. Med de to håndtag kan jeg nemlig langsomt drive håndtaget rundt ved hjælp af min tommelfinger og langemand i en sjov masserende bevægelse. De to håndtag giver også ekstra balance og en blødere indspinning. Ud over de to håndtag er Shimano Stradic GTM RC også kendetegnet ved den specielle fight bremse lige foran hovedbremse bagerst på hjulet. Fight bremsen er meget lettere at justere når det skal gå hurtigt når fisken stikker afsted. Udover de visuelle kendetegn er dette Shimano spinnehjul også proppet med alt det bedste Shimano har at byde på. Perfekt lineoplæg og lange kast vha. ARC spolen, blød indspinning vha. Dyna Balance og meget meget mere. Dette fiskehjul er et absolut genialt fiskehjul, og nok et af mine favorit hjul gennem tiderne.

Køb det her

Konklusion

To fantastiske fiskehjul jeg alle ville være stolt af at eje. Sammenligner man dem, ser vi at Stradic FL vejer mindst og har flest gear. Stradic GTM RC har også noget FL ikke har i dens smarte fight bremse og to håndtag, der gør indspinningen til en leg. Desuden er Stradic GTM RC også det eneste hjul med bagbremse hvis man er til det. Skulle jeg vælge ét af disse tre Shimano hjul, blev det nok Stradic FL pga. den lavere vægt og flere kuglelejer end de andre. Men det er et svært valg.