Mission pighvar

Længe har jeg gået og tænkt på pighvaren og drømt om en dag at trække et lokumsbræt af en fladfisk op. Det har bare aldrig været så let, idet pighvarfiskeriet, som jeg har hørt om, foregår langs den jyske vestkyst. Bosat i Århus udgør det en god køretur, så pighvaren har afviget for andet og mere let tilgængeligt fiskeri for mit vedkommende. Jeg har dog ikke helt kunne slippe ideen om pighvaren. Billeder af lykkelige lystfiskere der, som en middelalder ridder med sit skjold, stolt holder deres pighvar frem for kameraet, er noget jeg simpelthen må prøve.

Min lyst blev for nyligt vagt på ny, da jeg tilfældigvis en dag befandt mig på fiskeplejens hjemmeside med tal for hvor stor en indsats der rent faktisk bliver gjort for pighvaren herhjemme. Igennem de seneste 15 år, er der udsat flere hundrede tusinde langs vore kyster, heraf en stor del på Djursland. Helt nøjagtig er der udsat 151.588 pighvar i størrelsen 3-25 cm på Djursland alene! Dem må det da være muligt at få i tale tænkte jeg, og med ét var mit nytårsforsæt for 2015 undfanget.

Advertisement

Nyt år og nye mål. Og mit lystfiskermål for 2015 er at fange en pighvar. Har du lyst til at følge med i min søgen efter pighvar i Østjylland, og på Djursland i særdeleshed, håber jeg at du vil tag et kig på min nye side pighvar.dk. Her vil jeg løbende dele ud af de erfaringer jeg gør mig undervejs, hvor jeg har i sinde at teste nye såvel som velkendte teknikker til at fange pighvar.

Comments

 1. Avatar
  Allan Søderholm

  Hej vil bare sige her nede ved nakskov, der fanger vi nogle pæne store også, så de er da i det her farvand.
  Mvh Apholm.

  1. Avatar Post
   Author
   Claus Enggaard Pedersen

   Spændende! Jeg glæder mig rigtig meget til at komme ud og se om det kan lade sig gøre på disse kanter snart. Sæsonen er jo så småt ved at være gået i gang, så det er nu det skal være.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *