Masser af fiskemuligheder i foråret

Foråret er lystfiskernes højtid. Ikke på nogen anden årstid er der så mange fiskearter der slår en tur forbi vore kyster, og i søerne er gedderne større end nogensinde inden fredningen træder i kræft den 1. april.

Foråret ved kysten

Havørred

Her er du virkelig forkælet med muligheder. Havørreden er i specielt marts og april utroligt aktive, og man kan opleve hvad mange lystfiskere kalder bonanza fiskeri – altså når det går helt amok og der er masser af bidelystne havørreder. I foråret er havørrederne ikke kræsne, og de kan fanges på stort set alt. Der er dog en ting der er helt unik for havørredfiskeriet i foråret, og det er børsteorm. Børsteormene graver sig op af sandet, og er man heldig at være på platten den dag det sker, eller få dage efter, er det en rigtig god ide at have en børsteormsflue eller en Gulp børsteorm for enden af din line. Både børsteormsfluen og Gulp børsteormen fiskes bedst efter et bombardaflåd hvor den hales langsomt gennem vandet med jævnlige spinstop, hvor ormen roligt daler mod bunden. Det er også i foråret at tobiserne, sildene og andre småfisk for alvor kommer på havørredernes menukort. Efter en vinter uden mad i åerne, er havørrederne sultne, og der udgør en fisk et godt måltid. Fælles for alt havørredfiskeriet i foråret, er at man skal opsøge dem de mere lavvandede områder, hvor solen i dagtimerne varmer vandet et par grader op, og det er noget der lokker havørredens byttedyr frem fra deres skjul.

Advertisement

Sild

Det er også lige om lidt, i april, at sildene ankommer. Sildefestivalen i Hvide Sande 2016 afholdes i den sidste weekend i april, og på det tidspunkt har sildene allerede været langs vore kyster i en måneds tid. Det er med andre ord lige nu og en måneds tid frem at du skal smide sildeforfanget på, og tage på en yderst sjov fisketur med børnene hvor der er utroligt gode chancer for fisk på land. Læs mere om hvordan du fanger sild.

Fladfisk

Hun fladfiskene er fredet indtil 1. maj men derfor kan man godt tage på tur efter hannerne. Læs mere om fladfiskefiskeri og fredning af fladfisk og hvordan du kender forskel på hanner og hunner her.

Hornfisk

Det er også i foråret at hornfiskene indtager vores kyster. Nogle ser frem til det, mens andre synes det bliver lidt for meget af det gode, med hug i hvert andet kast. Men skal man have børnene med på tur, er der næppe noget bedre end hornfisk i maj. Hornfiskene er dog ikke helt ankommet endnu. Hornfiskesæsonen 2016 starter formentlig i start maj som sædvanligt, men her kan du være helt sikkert på at lige så snart de er her, vil diverse hjemmesider med fangstrapporter flyder over med hornfiske fangster. Så går du og ser frem til at hornfiskefiskeriet starter, er det bare med at holde øje med sider som fangster.dk. Mangler du inspiration til hvordan du fanger hornfisk, så læs min guide til hvordan du fanger hornfisk.

Foråret ved søen

Gedde

Hvis du skal have en gedde på land, er det ved at være sidste chance. Geddernes fredningsperiode starter den 1. maj, så de er lige nu propfyldte med rogn og godt aggressive. Så har du en lille mose eller sø i din baghave, er der god spænding i at tage på geddefiskeri netop nu. Læs min guide til geddefiskeriet i forået.

Aborre

Aborren står i det tidlige forår stadig dybt i søen. Der skal dog ikke andet end et godt højtryk til at aborren trækker ind på lavere vand, grundet dens behov for at udligne trykket et højtryk skaber i fisken svømmeblære, og så er aborren let at fange. Aborren er ligesom gedden ved at gøre sig klar til at gyde, men modsat gedden har aborren ingen fredningsperiode – det anses dog stadig som god lystfiskerskik at slippe aborrerne ud igen her i foråret.

Put and take

I put and tale søen begynder søejeren i takt med at der kommer flere lystfiskere at lukke flere fisk ud. Vandtemperaturen i søen er på denne årstid også noget nær perfekt. Det er hverken for varmt eller koldt og fisker står ikke udelukkende på søens dybe steder og enten pruster eller fryser. Du vil derfor have rigtig gode muligheder for at komme i kontakt med fiskene uden du skal have 100% styr på din teknik eller fiskeudstyr. Læs mere om hvordan jeg fanger fisk i put and take søerne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *