Månedens fisk

Hver måned byder på sine fiskemuligheder. Fang en fisk giver med månedens fisk sit bud på, hvor du skal tage på fisketur i hvilken måned af året. Klik på måneden og bliv ført videre til en side, der vil give dig viden og inspiration til at fange månedens fisk.

Januar – TorskTorsk - månedens fisk

Torsken opholde sig i januar på dybt vand hvor den fylder maven med krabber, orm, småfisk og andet godt. Tag en fisketur med en kutter, og mærk kulden tage fat i kinder og hænder inden du kravler i læ i kutterens kahyt med en varm kop kaffe.

 

 

Februar – IsfiskeriIsfiskeri - aborre

Forudsat vi har haft en kold vinter, og søerne er frosset til is, vil der være mulighed for isfiskeri i februar. Denne specielle fiskeform er utrolig hyggelig, og egner sig specielt godt til børn. Vær dig altid opmærksomhed på sikkerheden når du bevæger dig ud på isen.

 

 

Marts – Geddegedde

Gedden gyder i april måned og derfor er de allerstørst i marts. Store fede gedder med maven fyldt med æg er garanti for stramme liner og vandplask. Tør du stikke fingrene ned i denne glubske rovfisk mund for at løsne din krog?

 

 

April – Havørredhavørredfiskeri om vinteren

I april er vandtemperaturen typisk ideel for havørreden. Vandtemperaturen gør at stofsiftet er helt i top, og havørreden jager derfor det meste af tiden. Fang dem på blink, flue, rejer, børsteorm eller regnorm. Havørreden er ikke kræsen på denne tid af året.

 

 

Maj – HornfiskHornfisk

Hornfisken er månedens fisk i Maj. Det er den ubestridte højsæson for hornfisk, og på gode dage kan det nærmest være svært ikke at fange én. Uanset om du fisker fra båd, kysten eller på havnen vil der være hornfisk til alle.

 

 

Juni – Skalleskalle

Hvis du vil have fangstgaranti og har du børnene med på fisketur, er en tur til den lokale sø efter skaller et sikkert hit. Skaller er ikke svære at fange, men det gør ikke smilet mindre hos de små, når de hiver en lille skalle på land.

 

 

Juli – Aborreaborre

Aborrefiskeriet i søen om sommeren er for alle. Med et minimum af udstyr kan du nyde en stille sommeraften ved søen hvor du kan fange aborren på utallige måder. Læs videre og bliv inspireret til månedens fisk i juli.

 

  

August – Makrel7785834632_c7411c6cd0_mackerel

August måned er typisk én af de bedste måneder hvis du vil fange en makrel. På denne tid af året kan du både være heldig at fange dem fra båd og fra havnen. Makrel er er herlig kæmper og der er garanteret action hvis du finder en af de store stimer.

 

 

September – Pighvarpighvar

Pighvaren er i september stadig tæt på kysten inden den trækker mod dybere vand for at gyde. September er derfor ved at være sidste udkald for denne dejlige spisefisk. Pighvarfiskeriet er ikke let, men tilgengæld bliver du rigelig belønnet, hvis du har heldet med dig.

 

 

Oktober – Fladfiskfladfisk

I oktober er fladfiskene månedens fisk. De er nu tykkere end nogensinde, da de sommeren over har de spist sig store og tykke, og nu begynder de at tænke på at gyde. Oktober er derfor oplagt hvis du vil fange en fladfisk med sul på kroppen.

 

 

November – Sildstavsild

Store fede høstsild på vej til deres gydepladser udgør i november et oplagt mål for din fisketur. Derfor er sil månedens fisk i november. Der er rigeligt med fisk til alle, og chancen for at fange dine egne julesild er overhængende stor, hvis du bærer dig rigtigt an.

 

 

 

December – TorskTorsk

I December er torsken månedens fisk. Tag en tur ud på det dybe vand og fang din egen nytårstorsk. Det er både sjovt, socialt og ikke så svært. Der venter rigtig mange gode oplevelser ombord på en gammel kutter med fiskestang i hånden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *