Makrelforfang

Makrelfiskeri foregår som oftest med et makrelforfang. Et makrelforfang imiterer makrellens føde som små krebsdyr eller fisk. Det består ofte af omkring fem kroge pyntet med fjer eller plastik agtigt materiale på en tyk nylonline. Det er derfor muligt at fange ligeså mange makreller som der er kroge – og ofte er der hvad man kalder fuldt hus. Altså makreller på alle kroge.

Nedenunder finder du udvalgte billige forfang til makrel fra diverse forhandlere. Vi har sammenlignet priserne, så du let kan finde det billigste. Der er en pristabel både til sølvfarvede og kulørte. Begge er gode valg sommerens makreller.

 

makrelforfangMakrelforfang i sølv

De fleste makrelforfang er lavet i sølvmaterialer. De er også dem man ser flest af på havnene rundt om i landet, og det er der nok en god grund til. Nedenunder finder du tre billige makrelforfang i sølv.

 

[afp id=”172″]

Makrelforfang med farverMakrelforfang farver

Indenfor de sidste år er mange begyndt at bruge makrelforfang med forskellige farver. Jeg har set mange fiske med røde forfang, eller forfang hvor krogene er i mange forskellige farver. Og folk med farvede forfang fanger ligeså mange fisk som dem der fisker med de helt traditionelle sølvfarvede.

 

[afp id=”173″]

Kastepirk til makrel

Til ethvert makrelforfang hører der en kastepirk. Der er nogle der sværger til et stort stykke bly, men det er ikke noget jeg anbefaler. Nogle dage er det nemlig kastepirken makrellen har mest lyst til, og det er aldrig sket for et stykke bly.

Kastepirkens primær formål er at give vægt så du kan kaste langt. Kastevægten skal selvfølgelig passe til din fiskestang. Men pirken skal gerne veje på den gode side af 30 gram, så den når du laver pirkebevægelsen, synker hurtigt mod bunden ved slap line. Det stiller selvfølgelig krav til din fiskestang til makrel. Vælg her en kraftig en, med en passende kastevægt.

Når du skal vælge en kastepirk, synes jeg det giver rigtig god mening at vælge en, med en god kontrast til dit makrelforfang. Er dit forfang blankt eller sølv, anbefaler jeg en kastepirk med farve. Omvendt går du med et farverigt forfang, kan du med fordel anvende en sølv eller blank pirk.kastepirk makrel

Jeg kan anbefale denne kastepirk fra Ron Thompson. Den er forholdsvis billig, og kommer i mange vægtklasser og farver.