Gedden gyder i foråret og det betyder at fisken inden fredningen er tungere, pga. rognen, end på andre årstider. Mange mener også at de bliver ekstra aggressive i foråret, hvilket gør dem nemmere at fange. Geddefiskeri i foråret må derfor betegnes som noget af en eksplosiv cocktail med tunge og aggressive fisk.

  Fredning

  Gedden er fredet hele april måned, hvor den gyder. Det foregår på det lave vand, hvor den lægger sine æg så de klæber sig fast på siv og andet vegetation. Gydningen betyder at gedden mister en del af sin kropsvægt, så er du på jagt efter de helt store fisk, er det i marts du skal ud.

  Hvor finder man gedden i foråret?

  Hvis du har læst siden om geddefiskeri om vinteren, ved du at gedden om vinteren opholder sig på søens dybe steder, hvor den jager byttedyr som samler sig i store stimer. Om foråret spreder disse byttefisk sig ud på større områder, og i høj grad ind på de lavere områder af søen. Derfor er der stor forskel på at fiske gedder om vinteren og i foråret. Geddefiskeri om foråret er mere tilgængelig end om vinteren, da det er nemmere at komme inden for kasteafstand.

  Når du leder efter et godt gedde tips til hvor gedden opholder sig, gælder det i foråret om at opspore skrænter fra dybt til lavt vand, eller endda helt inde på det lave iblandt siv og åkander.

  Ofte vil man opleve at gedden i løbet af de sene aftentimer, trækker fra skrænterne ind på det helt lave vand i deres jagt efter byttedyr.

  Derfor kan du med fordel tage af sted så du fisker indtil mørkets frembrud. Hvis du fisker efter gedder om aftenen, skal du være opmærksom på at gedden har sværere ved at se din agn, så derfor skal du ikke spinne ind alt for hurtigt.  Agn til geddefiskeri

  Først og fremmest skal du når du fisker efter gedder være opmærksom på at gedden har utrolig skarpe tænder. Fisker du med en almindelig line, kan gedden let bide den over. Derfor skal du huske at montere et geddeforfang foran din agn.

  Der findes fire typiske agn til geddefiskeri. Spinner, blink, wobler og softbaits. Fælles for dem alle er at de gerne må være store, da gedden ikke går af vejen for en ordentlig mundfuld. Mange tror ikke deres egne øjne når de ser hvor små gedder der bidder på en forholdsvis stor agn. Det kan faktisk lade sig gøre at fange en gedde på en agn der er større end gedden selv.

  Spinnere

  Spinnere er utroligt dekorative med fjer og glimmer omkring krogen som lokker gedden. Samtidig udsender den vibrationer i vandet, som på visse dage kan være som en rød klud for gedden. Ikke så få gedder er blevet fanget på denne ABU reflex spinner igennem årene. Ikke et must i en geddefiskers kasse, men det er tæt på.
  Abu Reflex Red - geddefiskeri

  Woblere

  Woblere har den fordel at de er utroligt gode imitationer af geddens byttedyr. Derudover kan man ofte justere hvilken dybde der fiskes i, ved at justere wobleren ske. Når man fisker efter gedder, er det utroligt vigtigt at man husker at eksperimentere, ikke kun med endeagn, men også med fiskedybde. Og her halter wobleren ikke efter andre agn som blink, spinnere eller softbaits. En af de mest elegnede geddewoblere er denne ABU HI-LO wobler, som kan justeres til at fiske i den rigtige dybde. Hvis der findes en gammel klassiker inden for geddefiskeri, er det denne wobler.

  wobler geddeSoftbaits

  Softbaits er blevet utroligt populære til geddefiskeri inden for de sidste år. Og det er bestemt med god grund. Ingen anden agn kommer så tæt på at efterligne geddens byttedyr.

  Softbaits er som navnet angiver bløde hvilket giver dem en meget livlig gang i vandet. En anden fordel ved at fiske med softbaits efter gedder, er at du vil opleve at gedden gerne hugger flere gange, hvis den ikke sidder der i første hug. Det skyldes formentlig at agnen i sin tekstur minder om de byttedyr de normalt jager. De minder i hvert fald mere om dem, en andre agn som woblere og spinnere.

  I videoen nedenunder illustreres det rigtig godt hvor livligt en softbait bevæger sig. Denne hedder Savage Gear 3D Hard Eel Tail Bait. Efter at have set videoen er det ikke svært at forstå hvorfor gedder elsker softbaits.

   

  Jerkbaits

  Jerkbaits fiskes lidt anderledes end andre agn til gedde. De skal nemlig fiskes ind i små ryk med stangspidsen, der tilfører agnen liv.

  Popper

  er en utrolig effektiv og visuel spændende metode til geddefiskeri. Poppere popper henover vandet, og derfor vil gedden ofte springe ud af vandet når den tager din popper som danser på overfladen. Poppere kan samtidig fiskes over rødder langs søens kant, hvor gedden ofte opholder sig i foråret og i særdeleshed henad på aftenen.

  Geddefiskeri med agnfisk

  Den vel nok mest effektive måde at fange gedder på er med enten død eller levende agn. Levende og friske agnfisk er bedst, og ved de fleste søer kan de fanges uden det store besvær med det mest basale medegrej. Gider du ikke at bruge tid på at fange dine agnfisk, er der i dag mange som anvender sild, enten hele eller halve, til deres geddefiskeri. Setuppet er det samme med et flåd, synk, stålforfang og trekrog.Gedderig

  Krog agnfisken i ryggen og kast flåddet ud hvor du tror gedden står. Efter 20 min kan du prøve at justere fiskedybden ved at flytte flådstoppet enten op eller ned. Kast nu ud igen og vent 20 min. Metoden gentages indtil gedderne er fundet, og sø og himmel står i et i en eksplosiv geddefight.

  Tip til geddefiskeri i foråret

  • Fisk langs søens skrænter og inde på det lave vand.
  • Fisk tæt ved vegetation såsom åkander og siv som er et godt gemmested for gedden.
  • Varier din fiskedybde, indspinningshastighed samt endeagn. Gedden kan være ret selektiv.

  Køber du dit fiskegrej hos fiskegrej.dk støtter du fang-en-fisk.dk.

   


  Tags:

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  Sponsor

  ads

  You May Also Like

  Aborrefiskeri – fang aborre året rundt

  Aborren er en af vores mest almindelige fisk herhjemme, og finder du en sø, ...

  Geddefiskeri i søen om vinteren

  Ferskvandskrokodille, sømonster, søens konge. Kært barn har mange navne. Denne nærmest sagnsomspundne rovfisk er ...

  Drømmen lever når GoPro dør

  Som inkarneret havørredfisker langs de østjyske kyster og i åer, var jeg på udebane ...

  Fiskegrej udsalg preloader