Forårs havørred og GoPro mødom

havørred as hoved

Min fiskebuddy og jeg havde sat hinanden stævne ved området omkring ydersiden af Vejle Fjord og senere As Hoved. Vi havde begge vores første havørred over mål i år til gode, men det blev der lavet om på.

Fiskeriet startede ved Rosenvold Strand Camping, hvor vi, på trods af at spotte et par fisk, ingen kontakter havde. Et hurtigt pladsskift til en af vores yndlingssteder, syd for As Hoved, gav straks pote.

Fiskeri ved As Hoved er oplagt næsten uanset hvor vinden kommer fra, og samtidig er det også et sted mange havørreder trækker forbi, hvilket er med til at gøre det til et dejligt sted at fiske efter havørreder. Pladsen vi valgte ved As Hoved, er en oplagt forårsplads, med et stort badekar langs kysten. På videoen ses sandrevlen som indkranser badekarret tydeligt, og det var netop på kanten af sandrevlen, hvor bølgerne knækkede, fisken huggede.

Advertisement

“Badekarfiskeri” gælder om at affiske badekaret så effektivt som muligt. Måden jeg gør det på, er ved at kaste diagonalt af badekarret således at mit blink rammer lige præcis uden for badekarret diagonalt fremme for mig. Når jeg starter indspinningen er jeg på den måde sikker på at mit blink fisker hele badekarret, og også på kanten hvor fiskene ofte står. Samtidig skal man passe på med at vade for meget ud, specielt på stille dage.

 

Hvis du kan ignorere min tvivlsomme redigering, skal du lægge specielt mærke til hvor aktivt jeg fisker blinket, med forholdsvis voldsomme nøk og spinstop. Nogle gange kan jeg godt undre mig over hvordan havørreden formår at fange blinket, når det hopper og danser igennem vandsøjlen, men det er min klare erfaring, at man nærmest ikke kan sætte nok liv i blinket. Læs mere om det på siden om havørredfiskeri i foråret.

Havørredfiskeri As Hoved

Som oftest når jeg spinnefisker på kysten, var det en tobis imitation der sad for enden. Denne dag var det en sølvpil på 24 gram med Brenda som ophænger.

IMG_2087

Fisken vejede 1,4 kg og målte 52cm. Alle var glade – selv vægten 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *