Forårsfiskeri

Solen vinder slaget med frøken vinter, bladene springer ud, solen står højere på himlen og fuglene kvidrer. Under overfladen sker der også en masse, og for nogle lystfiskere er forårsfiskeri årets højdepunkt.

Forårsfiskeri i åen

Fangstchancer
50%

Forår-ÅÅfiskeriet i det tidlige forår er efter de få “grønlændere” der måtte være tilbage i åen. Vandet er koldt og fiskene er træge og gider ikke flytte sig langt fra sin standplads. Derfor foregår fiskeriet langsomt og helt nede på bunden. Senere på foråret skifter fiskeriet til bækørreder, som i Maj går bersærk i deres jagt efter majfluer.

Advertisement

 

 

Kystfiskeri i foråret

Chance for fisk
95%

kysten-sommer

Foråret ved kysten starter og slutter med fiskeri efter havørreder der er sultne efter deres gydevandring i åerne. Kysterne blomstrer i takt med at vandtemperaturen stiger og som foråret gør dets indtog, forvandles kysterne til spisekamre for havørreden. I Maj gør også hornfiskene deres massive indtog langs alle vores kyster, og udgør en oplagt lejlighed for at tage børnene med på en omgang givende lystfiskeri.

 

 

Forårsfiskeri i søen

Hyggefaktor
99%

Sø-forår

Alt afhængig af hvor hård en vinter vi har haft, starter fiskesæsonen i søen i Marts. Mange af søens fisk begynder deres træk imod gydepladserne. Oplever vi en periode med sol, kan det for alvor sætte gang i fiskeriet i det tidlige forår. I April gyder gedden og er dermed fredet. Gydningen falder sammen med udviklingen af dyreplankton i søen, som er de nyudklækkede gedders primære fødekilde. I Maj er der igen frit fiskeri efter alle søen fisk, og der vil være god mulighed for aborre og gedder, som dog er lidt tynde efter gydningen.

 

Havfiskeri i foråret

Sæson
10%

Havet-sommer

Havfiskeri i det tidlige foråret kan være en svær fornøjelse. Torskene står ikke længere i stimer, hunfladfiskene er fredet i starten, og det er for tidligt til hornfisk og makrel. I Maj vender det dog lidt, i takt med at hornfiskene fylder vore farvande. En dag på havet kan hurtigt resultere i massevis af hornfisk. Hornfisken er en rigtig hurtigsvømmer og en sjov fisk at fange – og så er det tilmed forholdsvist let.