Fladfiskeforfang

Man har i mange år brugt et fladfiskeforfang til at fange fladfisk. Men fladfiskeforfangene har udviklet sig utroligt meget gennem årene.

Flafiskeforfang har ændret sig

Da jeg var knægt, bestod et fladfiskeforfang af et blylod nederst med to ormekroge bundet på en plastikbom på en halv meter nylonline. Skulle man være vovet, var der en perle over hver krog. Dette forfang kastede man ud på sandbunden hvor man forventede at finde fladfisken, og så ventede man ellers bare.

Klik dig videre til forhandlere ndenunder.

[afp id=”161″]Fladfiskeforfang

Nutidens moderne forfang til fladfisk er beregnet til et mere aktivt fiskeri. I stedet for bare at kaste forfanget ud og lade det ligge, fisker man det aktivt, og dækker dermed et større areal. I stedet for at vente på at fladfisken finder dit forfang, lader du forfanget finde fladfisken.

Denne mere aktive fiskeform, gør også at man er begyndt at pynte sine fladfiskeforfang med perler, spinnerblade og andet udsmykning for at gøre forfanget mere synligt, og lokke de nysgerrige fladfisk til.

Farven på perlerne til fladfiskeforfang

Som med alt andet lystfiskeri, er der 1000 vis af teorier om farver, og farvesammensætninger. Nogle mener det ikke spiller nogen rolle hvilken farve perlerne har, mens andre er overbeviste om at det har. Nogle er endda overbeviste om at nogle farver går godt til nogle arter af fladfisk, mens andre farver er godt til andre.

Teorien går på at rødspætter og isinger er glade for hvid/perlemor mens skrubber foretrækker gul og grøn.

Fladfiskeforfang til rødspætter og ising

Som nævnt har man fundet ud af at rødspætter og isinger er glade for perler i hvid/perlemor. Det er også en af de mest almindelige farver på markedet i dag, så udvalget er stort. Nedenunder har vi samlet nogle af de billigste fladfiskeforfang til rødspætter på markedet.

[afp id=”174″]

Grøn og gul til skrubber

[afp id=”175″]

Kastepirk til fladfisk

For enden af dit fladfiskeforfang, skal du have noget kastevægt så du kan kaste forfanget ud og holde det på bunden. Her anbefaler vi at vælge en kastepirk i samme farve som dit forfang. Du kan med fordel pille krogen af, så den ikke sætter sig i bunden, og du dermed mister hele dit setup.

Denne kastepirk er god til fladfiskefiskeri. Den er billig, og klarer jobbet til UG. Den fås i mange forskellige farver og størrelser.