Shimano fiskehjul

Shimano er den mest anerkendte hjulproducent på markedet. De fremstiller nogle, hvis ikke de bedste fiskehjul overhovedet. Jeg selv er også stor fan af Shimano fiskehjul, og det er faktisk de eneste hjul jeg bruger. Det er det fordi jeg er helt vild med Shimano’s lækre design, holdbarhed og egenskaber der giver mig alt den power og finesse jeg har brug for. Shimano er et japansk mærke, og har i mere end 80 år fremstillet fiskehjul af allerhøjeste kvalitet. Det hele startede i 1921 hvor Shozaburo Shimano erklærede at “Jeg vil gøre Shimano produkter til de bedste i Kansai, derefter de bedste i Japan, og til sidst de bedste i verden.” Og det har han helt bestemt gjort. Ingen artikel om Shimano fiskehjul uden et afsnit om deres absolutte topmodel Stella.

Shimano Stella

Man kan ikke sige Shimano fiskehjul uden at nævne premium udgaven – Stella. Shimano Stella er verdens bedste fiskehjul – ja, jeg sagde det. Det er dog også voldsomt dyrt, men vil man ikke nøjes, er dette altså hjulet til dig. Med saltvandsmodellen af Stella hjulet er Shimano gået efter maksimal ydeevne. Hjulet er proppet med de nyeste og mest innovative teknologier der fuldender “SW-X konceptet” og tager denne nye udgave af Stella SW til et helt nyt og hidtil uset højt niveau. Vil du gerne vide ALT der er at vide om Shimano Stella så læs min fulde test, der kræver en side for sig selv.

Shimano fastspolehjul

Her bevæger vi os ned på et niveau hvor de fleste kan være med. Shimano er nemlig meget mere end Stella for der findes utroligt mange forskellige Shimano fiskehjul på markedet. Nogle er meget dyre, nogle er i mellemklassen mens andre faktisk er ret billige – helt ned til 399 kr.

Lad os starte med at dele alle hjulene op i tre prisklasser. De dyre, mellemdyre og billige. Med Shimano er det sådan at du får hvad du betaler for, og så altid lidt mere. Så selvom hjulet ikke koster alverden, så vil du stadig få rigtig meget fiskehjul for pengene set i forhold til hvad andre mærker tager for deres hjul. Om du skal vælge et af de helt dyre eller om du kan nøjes med et af de billigere, afhænger helt af hvor meget du fisker, og hvad du fisker efter. På samme måde som du ikke river alt DeWalt ned fra hylden bare for at bore et hul i væggen, køber du heller ikke det dyreste Shimano fiskehjul for at fiske skaller eller i Put and Take søen. Lad os starte denne anmeldelse af Shimano fiskehjul med nogle af de billigere af slagsen.

Billige Shimano fiskehjul

Shimano Sienna
Shimano Sedona FI

Konklusion

Sienna og Sedona er begge to utroligt gode hjul til prisen. I en direkte sammenligning vinder Sedona på alle parametre, men det koster til gengæld også 100kr mere. Så om du skal vælge det ene eller andet, afhænger i høj grad af om du ønsker den ekstra lækre finish som Shimano Sedona giver dig i forhold til Sienna. Kort fortalt vil du ikke opleve den store forskel rent fiskemæssigt, men står du med de to hjul i hånden, vil du med garanti hurtigt få fornemmelsen af at Sedona er af højere kvalitet end Sienna.

Mellemdyre Shimano fiskehjul

Fisker du mere end par gange i måneden vil jeg anbefale at du investerer lidt mere i dit fiskehjul. Både fordi det holder bedre, men ikke mindst fordi det simpelthen gør hele oplevelsen bedre at stå med et kvalitets fiskehjul i hænderne. Med Shimano får du rigtig gode hjul til omkring 1000 kr. I denne prisklasse er der kræset lidt mere for detaljen, og du vil have fornemmelsen af at stå med et fiskehjul der virkelig kører glat, set i sammenligning med de billigere hjul.

<

h3>

Shimano Stradic FJ
Shimano Technium FD
Shimano Stradic GTM RC

Konklusion

Tre fantastiske fiskehjul jeg alle ville være stolt af at eje. Sammenligner man dem, ser vi at Stradic FJ vejer mindre og har flere gear. Technium på den anden side, har en lavere udveksling, hvilket gør den meget velegnet til det lidt grovere fiskeri. Stradic GTM RC har også noget de to andre ikke har i dens smarte fight bremse og to håndtag, der gør indspinningen til en leg. Desuden er Stradic GTM RC også det eneste hjul med bagbremse hvis man er til det. Skulle jeg vælge ét af disse tre Shimano hjul, blev det nok Stradic FJ pga. den lavere vægt og flere kuglelejer end de andre. Men det er et svært valg.

Shimano fiskehjul
5 1 vote