Efterår

Dagene bliver kortere, træerne bliver flottere og naturen viser sig fra sin måske smukkeste og mest barske side. Der er masser af gode grunde til at bevæge sig ud i efteråret, og en fisketur kombinerer både natur og aktiviteter i en højere enhed. At der så samtidig er en overflod af fiskemuligheder om efteråret, er med til at give mange fiskere det sidste skub ud af stuerne.

 

Advertisement

Efterårsfiskeri i søen 
Hyggefaktor
95%

Sø-efterårEfteråret i søen, drejer sig i høj grad om naturoplevelsen. At sidde ved en lille skovsø omgivet af efterårets farver, med en kop varm kakao eller kaffe, glem endelig heller ikke kagen, er ren medicin for sjælen. Bladene falder stille ned fra træerne, og fuglene har vendt næbet mod syd og krydser himlen i store flokke. Under overfladen i søen huserer de samme fisk, men de har dog flyttet sig en smule i forhold til om sommeren pga. den faldende vandtemperatur.

 

 

Efterårsfiskeri på kysten 
Sæson
100%

kysten-efterårVed kysten betyder den faldende vandtemperatur, at mange fisk begynder at trække ind på det lavere vand for at finde føde. Det betyder at de er inden for rækkevidde, og det nu “bare” gælder om at præsentere sin agn på måder og steder hvor de er interesserede. Havørreden er begyndt at trække mod åerne, og kan derfor findes i stimer på kysten, specielt hvis der er et å-udløb i nærheden. Fladfisk er som det meste af året også tilgængelige og det samme er torsken.

Efterårsfiskeri på havet 
Tilgængelighed
85%

Havet-sommerPå havet drejer efterårsfiskeriet sig om faldfisk, torsk men også makreller som har tilbragt sommeren med at spise sig store og tykke i vores farvande. Efterårsmakreller er større end de tidlige makreller der indfinder sig om sommeren, og det er dermed også en fantastisk mulighed for at opleve vild aktion når de bumstærke mini-tun farer afsted med din krog i munden. En anden interessant fisk om efteråret er silden, eller høstsilden som de store efterårssild også kaldes.

Efterårsfiskeri i åen 
Chance for havørred
75%

Efterår-åHavørred, havørred, havørred! Åfiskeri om efteråret er lig én ting, og det er havørredfiskeri. De sidste gydemodne havørreder indfinder sig i åen. Kombineret med sommerens optræk, er der i efteråret den største koncentration af havørreder i åen. Selvom fiskene står tættere end om sommeren, er de ikke altid lettere at fange. Mere om det på den næste side.