Årets gang i put & take søen

Har du svært ved at knække koden ved put and take søen, kan det være fordi, du ikke fisker efter årstiden. Der er nemlig stor forskel hvor i put and take søen fisken vil opholde sig, alt afhængig af årstiden.

Med udgangspunkt i denne grafik, får du vores bedste tips til hvor du skal finde fisken og hvordan du bedst fanger dem.

Advertisement

Vinter

Vandtempreaturen er helt afgørende for dit held med put and take fiskeri om vinteren – eller rettere sagt finde de områder i søen hvor vandtemperaturen er relativt varmt er afgørende.

Hvor i søen

I takt med at vandtemperaturen falder, bliver fiskene nemlig mindre aktive, og søger mod de områder i søen, hvor vandet er varmest. Størstedelen af søens fisk, samles på den måde på et lille område. Derfor er det også forkert at antage at det er sværere at fange fisk om vinteren i put and take søen. Men det kan være sværere at finde dem.

Her er et kendskab til søen du fisker i afgørende. Studér søkortet, hvis et sådant findes, og lokaliser de dybeste områder i søen. Her vil vandet være varmere og fiskene vil søge herhen. Et andet område hvor vandtemperaturen ofte er højere, er steder hvor der løber friskt vand til søen. Finder du et sådan sted, finder du også fiskene.

Som nævnt er fiskene meget stationære, og jager ikke i samme omfang som på andre årstider. For dit fiskeri betyder det at du ikke skal fiske så aktivt som normalt anbefales. Den bedste metode om vinteren, er efter min mening, power bait fisket 70 cm over bunden.

Opsætningen er helt simpel. Synk tungt nok til at trække powerbaiten til bunden, og til at kaste derhen du har brug for. En lille trekrog i størrelse 8, og 70 cm line mellem synk og krog. Mere simpelt bliver det ikke.

Forår

Denne årstid er mange favorit langs put and take søens bredder. Temperaturen er behagelig og træerne sprænger ud. En perfekt cocktail til at lindre vinteren fiskelængsler.

Hvor i søen

I foråret kan du finde fisken overalt i søen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *