Børsteorm – Det er nu det sker

havørred børsteorm

Rygterne går på, at havørredernes maver er fyldte med børsteorm. Det skulle selvfølgelig afprøves med en kort tur syd for Århus. Det er ikke en plads jeg har fisket på før, så jeg må indrømme, at jeg var en smule skeptisk. Men da der ikke var meget tid at gøre med i dag, måtte det slå an. Vejret var til gengæld fint til at starte med, så om ikke andet kunne jeg da få lidt sol på snuden. Der gik dog ikke meget mere end ti minutter på pladsen, før skyerne havde lukket solen ude, og vinden tog ret kraftigt til. Som udgangspunkt er jeg ikke stor fan af bombardafiskeri når det blæser, men nu var det altså børsteormene der skulle afprøves, og så er en bombarda trods alt nemmere i modvind end en fluestang.

Første hug kom efter et kvarters tid. Et forsigtigt nap, som ikke reulterede i fast fisk. Det er netop det jeg synes er det største problem med bombardafiskeri – for mange forsigtige nap, som ikke bliver hængende. Det skyldes garanteret at man fisker langsommere end når man fisker med blink. En børsteorm for enden af bombarda forfanget, nedsætter endda min indspinningshastighed yderligere, så jeg havde kalkuleret med en masse fejlhug. Om ikke andet er det altid rart at vide at der er fisk på pladsen. Næste kast blev lagt i samme retning, og denne gang var jeg mere vågen. Fisken kom med helt ind, inden den valgte at springe af igen. Ikke nogen stor fisk, så ærgelsen var til at komme sig over.

Advertisement

En hurtig øl i læ for vinden bag en båd, gav mod på at give det endnu et skud. Efter fem minutter begynder jeg så småt at tænke på at køre hjem igen, men man skal altid slutte af med det perfekte kast. Min børsteorm blev for sidste gang sendt mod horisonten. Men hov, der var der vist et lille nap. Det sidste kast gentages og denne denne gang får havørreden bedre fat i min børsteorm. Med helt ind, og hurtigt tilbage i vandet.

To krogede fisk og tre nap på en time, på en plads som ikke går for at være blandt de bedste omkring Århus, må siges at være ret godt. Det er altså lige nu at havørrederne tænder på børsteorm!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *